Hvad er DCH
DcH er Danmarks største forening for træning af hunde med 119 lokalforeninger og omkring 13000 medlemmer i hele landet. I DcH er alle hunde velkomne uanset race, blanding eller størrelse.
I DcH tilbydes mange forskellige aktiviteter for dig og din hund. Måske kender du allerede flere slags hundesport - spor, lydighed, DcH program, familiehundetræning, agility, rally, nosework mm.
Alt arbejde i DcH udføres af frivillige, som brænder for netop hundearbejdet. Vi har en stor uddannelsesvirksomhed, hvor både instruktører, dommere m.fl. gennemgår kurser og længere uddannelser, så det er veluddannede instruktører der tager imod dig.
Hvad er DcH Støvring
DcH Støvring er en lokalforening af DcH og ligger placeret i Støvring ved Hæsmusvej 60A. Her har vi et klubhus med køkken, toilet og lokale til fest, foredrag og hygge. Vi har et stort græsareal med mulighed for feltsøg.
DcH Støvring består af en bestyrelse der består af en formand, næstformand, kasser og 2 bestyrelsesmedlemmer og 2 supplianter.
Derudover har klubben nogle udvalg der hver især tager sig af nogle konkrete opgaver: træningsudvalg, kantine- og klubhusudvalg, arrangement- og festudvalg, konkurrenceudvalg, indkøbsudvalg og pladsudvalg.
Instruktørerne er alle godkendt af klubben til at stå med undervisning. De fleste har en DcH Instruktør uddannelse eller en erfaring eller anden uddannelse der er tilsvarende.
DcH Støvring er fuldstændig afhængig af sine frivillige kræfter. Det gælder ikke alene sine bestyrelsesmedlemmer og instruktører, som alle arbejder gratis i klubben. Det gælder i høj grad også klubbens øvrige medlemmer, hvor flere allerede har valgt at engagere sig i diverse udvalg. Klubben er afhængig af, at alle giver en hånd med, præcis som i andre foreninger.
Det gælder både de små ting i hverdagen før og efter træning, hvor alle hjælper med at sætte op inden træning, rydde op efterfølgende, både på træningspladsen og efter kaffen i klubhuset.
Den hjælpende hånd gælder også ved større ting, som arbejdsdage, afholdelse af arrangementer/ konkurrencer og lignende. Alle kan hjælpe med et eller andet og det er guld værd for klubben.
Hvad får jeg som medlem af DcH/DcH Støvring
Som medlem af DcH får du:
- 10 % rabat hos Agria Dyreforsikringer, når du opgiver dit medlems-/ ID-nummer, da de er hovedsponsor af DcH
- 10 % rabat hos DogCoach når du opgiver dit medlems-/ ID-nummer og bruger rabatkoden som du får af din formand
- 10% rabat hos Egonsliner.dk skriv DcH10 i rabatkodefeltet og oplys dit DcH medlemnr. i kommentarfeltet.
- 10% rabat på Canelana hos Indog.dk med koden 2154DCH
- 10% rabat hos Chrisco.dk når du skriver ChriscoDcH i rabatkodefeltet.
- Gratis medlemsblad 6 gange om året
- Gratis udvidet hundeansvarsforsikring ved træning samt DcH arrangementer
- Mulighed for at få en uddannelse som instruktør, kredsinstruktør, hundeadfærdskonsulent, dommer, eftersøger og foreningsleder.
Som medlem af DcH Støvring får du:
- Mindst 20% i rabat på alle Flügger varer og Fiona tapeter i deres Flügger farver butik i Skalborg. Derudover udbetaler de 5% i støtte til foreningen, baseret på medlemmernes køb - én gang om året.
- Mulighed for at være med I et godt fællesskab der bygger på hygge og passion for hundetræning
- Undervisning af klubbens dygtige instruktører og trænere
- Mulighed for at træne på klubbens område med klubbens udstyr.
- Deltagelse I klubbens arrangementer som f.eks. klubfest, klubkonkurrencer m.m.
- Tilskud og en softshell trøje ved udtagelse til DcH DM i en af klubbens sportsgrene
Hvad koster det
I DcH Støvring koster det 1.615 kroner at deltage på et hold med en hund (2024). Der betales årligt. Derudover koster det 530 kr. pr. år at gå med en hund mere pr. hold.
Hvis du gerne vil være medlem og få klubfordelen og mulighed for at træne på pladsen, men uden at gå på et hold koster det 1.110 kr. pr. år.
Se mere om priserne samt eksempler her.
Hvad går penge til?
En tredjedel af beløbet sendes videre til Landsforeningen og Kreds 1. De resterende penge bruges blandt andet til leje af pladsen, græsslåning i sommerhalvåret, lys på pladsen i vintermørket, klubhuset inklusive strøm, vand og varme og så videre.
Se mere under ”Hvad koster det?” Her vil du kunne se en mere detaljeret prisoversigt samt nogle eksempler på priser.
Hvilken træning kan jeg få hos DcH Støvring
Der er flere forskellige muligheder for at gå til træning med din hund hos DcH Støvring. I skrivende stund tilbyder vi følgende:
- Hvalpehold
- Fortsætterhold
- Familiehundhold
- Hoopers
- Rally (3 hold)
- Lydighed (3 hold)
- Alternative hold
- Pilotholdet
- Aspirantholdet
For at se den aktuelle liste og se hvad hvert hold kan tilbyde se under ”Træning vi tilbyder”
Hvad hvis jeg ikke kan komme på det hold jeg helst vil på
Nogle af vores hold vil være fuldt op. De fleste hold vil have ventelister hvor du kan blive skrevet op og du vil blive kontaktet når der kommer en åbning. Vi kan ikke love dig en plads inden for en bestemt tidsramme.
Du kan overveje om du vil prøve kræfter med et andet hold, evt. imens du er på venteliste. Hvis du er medlem af klubben vil du komme højere på ventelisten. Se på hvilke hold vi tilbyder under ”Træning vi tilbyder” om der er et andet hold der passer dig.
Hvis du vil på hvalpehold er det altid en god ide at kontakte os så tidligt som muligt, da det er et populært hold der hurtigt bliver fyldt op.
Er der venteliste
Vi har venteliste til de fleste hold. Vi kan ikke love dig en plads inden for en bestemt tidsramme.
Du kan overveje om du vil prøve kræfter med et andet hold, evt. imens du er på venteliste. Hvis du er medlem af klubben vil du komme højere på ventelisten. Se på hvilke hold vi tilbyder under ”Træning vi tilbyder” om der er et andet hold der passer dig.
Hvornår kan jeg starte til hvalpetræning
Du kan tidligst starte til træning med din hvalp, når den er vaccineret.
Vi anbefaler træningsstart, når hvalpen er ca. 10-12 uger gammel - alt efter hvornår hvalpen er flyttet til sit nye hjem. Det er vigtigt, at hvalpen er nået at falde til i sit nye hjem og føler sig tryg ved dig, når den kommer på træningspladsen første gang. Efter ca. 2 uger vil de fleste hvalpe være faldet godt til i den nye familie.
Der en rigtig god ide at gå til hvalpetræning med din hvalp, da det er med til at socialisere din hvalp godt fra starten, og det giver også et helt specielt bånd imellem dig og din hvalp, når i går til hvalpetræning sammen.
Får hvalpene/hundene lov at lege sammen?
Der kan evt. blive holdt frikvarter på hvalpeholdene, hvor hundene får lov at løbe sammen uden line. Det er frivilligt, om man ønsker at deltage i dette.
Frikvarter foregår i små hold, og der bliver taget hensyn til, at der er harmoni mellem hundene, når de leger. Vi har en hvalpegård, som er et mindre område, der er indhegnet, hvor vi kan holde frikvarter afskærmet fra de andre hunde på træningspladsen.
Hvor mange er der på holdene?
På de fleste hold er der ca. 8 hunde.
Er der nogle hunde, der ikke må træne i DcH-Støvring?
DcH-Støvring er for alle, både store og små hunde. Det har ingen betydning om din hund har stamtavle eller ej. Alle er velkomne.
Dog må hunde på forbudslisten jf. Hundeloven § 1a ikke medbringes på pladsen, idet besiddelse af disse hunde er forbudt.
Hvis din hund udviser aggressiv adfærd kan der blive stillet særlige krav til jeres færden på pladsen.
Er der både store og små hunde på holdene?
Der er både store og små hunde på holdene, vi tager hensyn til hundens størrelse i øvelserne. I forbindelse med frikvarter bliver der taget hensyn til, at der er harmoni mellem hundene.
Er der forudsætninger/krav for at gå til træning hos DcH Støvring
Forsikring: Alle hunde skal have lovpligtig ansvarsforsikring. Du skal ikke have udvidet ansvarsforsikring for at træne i DcH, da alle medlemmer er dækket ind med en fælles udvidet ansvarsforsikring. Denne dækker ifm. træning og konkurrence afholdt af DcH.
Vaccination: Alle hunde på træningspladsen skal have en dækkende basisvaccination (hundesyge, parvovirus og hepatitis).
Nogle hold vil have nogle forudsætninger for at kunne gå på holdet. Dette kan være at du skal have gået på et andet hold først eller et tilsvarende hold et andet sted. Disse forudsætninger vil være at finde i beskrivelsen af holdet under ”Træning vi tilbyder”. Hvis du er i tvivl om du og din hund er klar til at gå på bestemt hold så kontakt træningsudvalget som vil hjælpe dig.
Hvordan er det at træne hos DcH Støvring
Hos DcH Støvring har vi fokus på positiv træning.
Hvordan træningen praktisk foregår varierer fra hold til hold. Hvis du er interesseret i at komme på et hold anbefaler vi altid at du kommer ud til en prøvetime først. På denne måde kan instruktøren og dig se om du og din hund passer ind på holdet.
Hvordan bliver jeg medlem?
Vi anbefaler at du tager kontakt til træningsudvalget for at finde den træning og hold som passer dig bedst. De vil kunne hjælpe dig i gang med en prøvetime og efterfølgende med at blive skrevet op på et hold.
Kan børn gå til træning med hunden?
For at deltage i undervisning i DcH-Støvring skal du være fyldt 12 år. Vi har ingen børne/ungehold, og undervisningen er tilrettelagt efter en "voksen målgruppe".
Et barn kan godt deltage i træningen med hunden, såfremt barnet er motiveret og selv ønsker at deltage. Man skal kunne modtage fælles beskeder, kunne gennemføre øvelserne selvstændigt og være robust nok til ikke at lade sig "slå ud", hvis tingene ikke altid lykkes første gang. Det kræver tålmodighed og vedholdenhed at træne hund.
HUSK! Hunden må aldrig blive barnets ansvar. Det er et voksenansvar at have hund. Til gengæld kan det være en stor fordel at inddrage børnene i træning og pasning - til stor glæde for både hund og barn.
At barnet deltager kræver accept hos den inviduelle træner. Det vil altid være et krav at en voksen deltager sammen med barnet.
Hvad skal jeg selv medbringe
Hvad du skal medbringe kan variere alt efter hold, men generelt skal du medbringe følgende
- Første gang du kommer i klubben skal du medbringe din hunds vaccinationspapirer samt bevis for at du har en betalt ansvarsforsikring på hunden.
- Prutteposer
- Masser af godbidder eller legetøj (Hvis du ikke er sikker på hvad der er den bedste belønning for dig og din hund så medbring begge og tag en snak med din træner)
- Godbidstaske, pose til godbidder eller anden nem og praktisk opbevaring til dine godbidder (Hvis du har godbidder med)
- Fast halsbånd eller sele
- Linie til at føre hunden (ikke flexline)
- Et godt humør
Hvis du skal medbringe andet vil du blive instrueret herom af din træner på holdet.
Hvor meget træning får jeg
Ved et hold forstået at instruktøren er til rådighed og har planlagt en times træning for holdet om ugen.
Ferie
Holdtræningen starter op først/midt i januar.
Herefter holdes der ferie:
- Vinterferien uge 8
- Helligdage i forbindelse med påske, pinse osv.
- Sommerferie uge 27 til 32/33 (fællestræning (selvtræning) for alle klubbens hold hver onsdag)
- Efterårsferie uge 42
- Juleferie hele december
Enkelte hold vælger at træne, hvor de fleste andre holder ferie. Det bestemmer den enkelte træner, men der kan ikke forventes af der er holdtræning.
Hvornår trænes der?
Generelle informationer om ferie perioder fremgår af klubbens ”Årshjul”, som findes på klubbens hjemmeside, såvel som i en papirudgave på opslagstavlen i klubhuset. Hold opstart planlægges dog individuelt, og er afhængt af både instruktørernes muligheder samt vejrforhold, og vil typisk fremgå på klubbens hjemmeside. For nogle hold, der har kørt i længere tid, aftaler instruktørerne typisk med holdet hvornår der trænes.
Kan jeg forvente aflysninger af min træning?
Din instruktør kan vælge at aflyse træningen på grund af vejret (sne, voldsom regn, hedebølge…)
Træningen aflyses ved risiko for lynnedslag
Din instruktør har ret til at aflyse træningen ved markant frafald den enkelte træningsgang.
Din instruktør kan aflyse træningen hvis han/hun er ramt af sygdom, barns fødselsdag, bryllupsinvitation og lignende
Er din instruktør forhindret i at komme i en periode, for eksempel pga. sygdom, arbejde eller instruktøren har brug for en pause, kan der ske forskellige ting, som afhænger af holdet og hvor lang fraværsperiode instruktøren har. Det kan være instruktøren aftaler med holdet, hvad de skal træne på de givne gange. Eller også kan instruktøren finde en reserveinstruktør, hvis det er muligt. Det kan være en hundefører på holdet eller en anden instruktør fra klubben.
Skal jeg melde afbud, hvis jeg ikke kan komme til træning?
Det er vigtigt, at melde afbud, hvis I er forhindret i at komme til træning. Ved holdopstart vil du få at vide hvordan man giver afbud.
Må min hund komme til træning når den er i løbetid?
Din hund må gerne deltage i træning, selvom den er i løbetid. En løbsk tæve må dog ikke deltage i frikvarter, hvor hundene er uden line. Du skal informere din træner om, at hunden er løbsk.
Må jeg selv træne på pladsen?
Alle medlemmer af DcH Støvring må benytte træningspladsen på alle ugens dage. Der skal dog tages hensyn til andre hold og hundeførere. Det betyder, at man som hundefører sagtens kan træne i ferier og ved aflysninger af træningen. Langt de fleste af klubbens hold har enten en Facebook-side eller en Messenger-tråd, hvori man kan aftale at mødes med sine medhundeførere.