Hvalpehold
På hvalpehold ved DcH Støvring fokuserer vi på grundtræning.
Med grundtræning forstås at der er nogle grundlæggende elementer som danner basis for at hunden bedre kan lære. Jo mere man får styr på sin grundtræning desto nemmere er det at ”bygge ovenpå” og lære hunden endnu flere ting.
Ved grundtræning har vi fokus på:
· Kontakt
· Samarbejde mellem hund/hundefører
· Hundens motivation til at lære
· Belønning
· Timing
· Leg
· Initiativ
· Selvkontrol
Træningen består af praktiske øvelser med hunden og teori.
Det kan være øvelser som styrker kontakten mellem hund og fører. En ting som er altafgørende for, at hunden kan lære.
Men der vil naturligvis også være øvelser som sit, dæk, indkald, gå-pænt og mange flere øvelser til hverdagsbrug.
Det er vigtigt for os, at vi sørger for at lære hunden den adfærd vi ønsker, hvilke kriterier vi arbejder ud fra og generelt at det skal være sjovt for hund og fører at gå til hundetræning i DcH-Støvring.
For at komme på hvalpehold skal hunden minimum være 8 uger gammel. Hunden skal være vaccineret førstegang og hundeføreren skal have en ansvarsforsikring på hunden. Ting som fremvises ved første træningsgang.
Hunde på hvalpeholdet er maksimalt seks måneder gamle.
Fortsætterholdet
Dette hold er en fortsættelse af et begynder-/hvalpe-kursus. Holdet gennemgår 10-12 kursus gange, hvor der bygges videre på begynder-/hvalpe-kurset.
På fortsætterholdet "snuser" man lidt til de forskellige retninger inden for hundetræningen, men holdet er også for dem der blot vil forlænge de positive oplevelser fra begynder-/hvalpe-kurset.
Den håbefulde klasse
Her kommer hundene efter at de har gennemgået hvalpe og forsætter hold, eller ældre hunde, som ikke ønsker at komme på konkurrence holdene, men bare gerne vil gå og hygge træne.
Vi trænerer videre på de lydigheds øvelser, som de enkle hundefører har arbejdet med. Vi vil også træne felt og rundering samt gå lidt spor. Dette er et hold, hvor hundefører selv, skal komme med input, hvad de gerne vil træne på trænings dagen.
Som trænerer forventer vi, at man har lært grundtræningen, for at der ikke er for stor forskel på hundene.
Familiehundeholdet
Familie hunden er for alle racer – store, som små hunde.
Familie hunden er for dig, der ønsker tips & tricks til øvelser, hvor hunden naturligt aktiveres og inddrages i hjemmet.
Øvelserne samt niveau tilpasses hundens udvikling og race.
Der trænes, kontakt mellem hund og føre aktivitetsøvelser, positivt samarbejde hund og føre imellem, hvor stemmeføring og kropssprog vægtes højt.
Øvelser vi inddrager – gå pænt i snor, sid pænt, gå forbi andre hunde, kalde hunden til sig.
søge øvelser oppe, som nede, spor og miljø træning.
Har du ønsker til træningen eller behøver hjælp til en udfordring dig og din hund imellem, er disse også meget velkommen.
Det alternative hold
Der findes et hold i DCH Støvring, der arbejder med lydighed, agility, rally og andet uden nødvendigvis at arbejde specifikt med det enkelte område; men med dele fra alle områder.
Træningen tilrettelægges ud fra hundeførerne på holdets ønsker.
Holdet består af hundefører, der ikke ønsker at træne konkurrence programmet; men alligevel gerne vil arbejde med hunden i et socialt og afslappet miljø.
DET ALTERNATIVE HOLD, ARBEJDER FOR ET GODT FORHOLD MELLEM HUNDEFØRER OG HUND.
Aspirantholdet
På Aspiranthold ved DcH Støvring begynder vi at kigge endnu mere fokuseret på de enkelte øvelser samtidig med at grundtræningen, se beskrivelsen under Hvalpehold, stadig vedligeholdes og styrkes.
På Aspirantholdet beslutter den enkelte hundefører sig for, hvad man ønsker fremadrettet. Her er der muligheder for konkurrencehold i lydighed, agility, familiehundehold eller rally-lydighed. Det er ikke nogen garanti, at der er plads på de enkelte hold, men DcH Støvring vil gøre alt hvad de kan for at imødegå den enkelte hundeførers ønsker.
Foruden de kendte lydighedsøvelser som sit, dæk, stå og mange flere vil der også blive arbejdet endnu mere med øvelser som feltsøg og i det hele taget at kunne træne med sin hund uden snor sammen med andre.
For at komme på Aspirantholdet skal man have deltaget på Fortsætterhold eller have taget grundtræningen andet steds.
Lydighed C og Ny C konkurrence
For at komme på C-holdet skal man have været forbi aspirantholdet. C- holdet er den første klasse man kan gå ud i, i konkurrence. Så skal man have lyst til at evt. at komme ud i konkurrence og der skal være en del lydighed på plads inden de kommer på C-holdet, og hundeførerne skal træne målbevidst.
Man får kun en god C- hund hvis der bliver
lagt en del trænings timer i det, for din hund skal være stabil og sikker i
øvelserne.
På C-holdet arbejder vi med:
· Stå
· Sid
· Dæk
· Apport
· Spring
· Felt
· Rundering
· Lineføring
Vi gør folk klar til at komme ud i konkurrence, giver vejledning og hjælp til de forskellige øvelser, så er det op til hver enkel at træne. På C-holdet begynder vi også at se på spor.
Konkurrence B og A
B-A
Konkurrencehold er holdet for de rutinerede konkurrence hundefører, der går i
DcH-programmet.
Træningen er baseret på individuel træning af hund og hundefører, hvor den enkelte hundefører tager ansvar for egen træning og søger feedback hos trænere og andre hundeførere på holdet.
Der arbejdes med alle øvelser i DcH´s konkurrenceprogram, med henblik på at træningsniveauet generelt ligger højere end den klasse der pt. konkurreres i.
Træningsprincipperne bygger på positiv indlæring og styrkelse af delmomenter, der stykkes sammen til den endelige øvelse.
Det er et krav, at man ønsker at deltage i konkurrence og det forventes at man træner kontinuerligt derhjemme og bruger træningstimerne til at få hjælp/inspiration til de øvelser, der pt. arbejdes med.
Der afholdes løbende test og evaluering af træningsforløb, hvor indsatsen evalueres og målrettes fremtidige mål.
Hoopers
Hoopers er en skånsom hundesport, både for hund og fører, samtidig med at den arbejder med fjerndirigering. Føreren guider hunden gennem en bane bestående af hoops, tønder m.m. hvor føreren står på et udpeget område, der giver distance til forhindringerne. Det gælder om at dirigere hunden gennem banen fejlfrit og så hurtigt som muligt.
Rediger
Rally
En hund, der går til træning skal være glad og have lyst til at arbejde for sin fører. I rally er det vigtigste, at hunden må roses og opmuntres undervejs i øvelserne, så den hele tiden bekræftes i at den er dygtig.
Rallybanen er sat op med skilte ved hvert moment, så føreren kan se, hvad hunden skal gøre der. Øvelsen skal selvfølgelig udføres for at få point, men der bliver også holdt øje med hundens udstråling undervejs.
Rally er en hundesport, hvor kravene til hunden hjælpes på vej med opmuntring og ros - også under konkurrence.
Der konkurreres i tre klasser, samt en åben klasser der giver adgang til det årlige DM